Selecteer een pagina

Welkom bij Bob Proeft, mijn blog met lekkere recepten, alles over hwijn en nog veel meer. Ik ben Bob Hobelman, 26 jaar en wonend in Maarssen. Daar woon ik samen met mijn vriendin Linda, eigenaresse van de webshop Hebbers, onze katten Panda en Lola en ons konijn Pip. Linda en ik hebben ook nog een eigen bedrijf, Boli Media. Een mediabedrijf waarin we ondernemers helpen met het ontwerpen van hun logo, huisstijl, website en andere grafische uitingen.

Ik heb journalistiek gestudeerd en werk inmiddels alweer zes jaar bij NOS Studio Sport. Ik ben begonnen als beeldredacteur. Ik monteerde de samenvattingen van sportwedstrijden, filmpjes voor in de uitzendingen en maakte montages voor onder andere het Sportgala. Inmiddels ben ik werkzaam als social media redacteur en ben ik verantwoordelijk voor de socials van NOS Sport. Dat is, inderdaad, echt een droombaan. Zo ben ik naar de Olympische Spelen in Pyeonchang geweest en naar het WK voetbal voor vrouwen in Frankrijk.

Tekst gaat verder onder de foto’s.

Als kind vond ik het al leuk om te koken. Vaak stond ik met mijn moeder in de keuken om haar te helpen. Ik vond het leuk om te experimenten met smaken en een bijzonder menu op tafel te zetten. Ik hou van de gezelligheid die lekker eten met zich meebrengt.

Toen ik ouder werd ontstond ook mijn interesse voor wijn. Zondagmiddag kwamen er bij ons vaak hapjes op tafel en dronken mijn ouders een glas wijn. Toen ik alcohol mocht drinken vond ik het gezellig om een glaasje mee te doen.

Maar ik ben iemand die graag het naadje van de kous wil weten. Van welke druif is deze wijn, uit welk land komt deze wijn en waarom smaakt de wijn zoals hij smaakt? Daarom besloot ik in 2018 om een wijncursus te doen: SDEN niveau 2. In eerste instantie puur uit interesse en om mijn kennis te verbreden. Maar de cursus heeft mijn passie voor wijn wel aangewakkerd.

Tekst gaat verder onder de foto’s.

Op de cursus heb ik zoveel geleerd. Qua theorie, maar zeker ook het proeven. Ik was zo enthousiast dat ik er meer mee wilde doen. Na bijna een jaar nadenken, wikken en wegen heeft dat geresulteerd in Bob Proeft. Dat  is een eerste stap, want het is een droom om ooit nog veel meer met wijn en koken te doen.

Op Bob Proeft wil ik je meenemen op mijn culinaire ontdekkingsreis. Want ik ben nog lang niet uitgeleerd. Ik deel alles wat ik meemaak qua eten, wijn drinken en restaurants en hotspots die ik bezoek. Ook deel ik lekkere recepten met je, die ik uiteraard al even voor je hebt geproefd.

Ik hoop dat het een ongelooflijke reis wordt en dat je alles met veel plezier zal lezen en proeven.