Selecteer een pagina

In het najaar van 2015 en 2019 ben ik naar Ibiza geweest. Ibiza staat natuurlijk vooral bekend vanwege de vele clubs, maar een van die feesten heb ik nooit bezocht. Ibiza heeft namelijk veel meer te bieden. Ik vind het echt een heerlijk eiland. Lekker weer, mooie stranden, lekker eten en prachtige natuur. Hieronder mijn lijstje met vijf dingen die je echt zou moeten doen, bezoeken of proeven als je op Ibiza bent.

Tekst gaat verder onder de foto’s.

Ga eten bij POM
Dit Thaise restaurant is een van de fijnste dingen die ik heb ontdekt op Ibiza. Het ligt vlakbij San Antoni, misschien niet de meest romantische plek op het eiland maar dat wordt ruimschoots goedgemaakt door de sfeervolle tuin waar je dineert. Alles klopt hier: de setting, de verlichting, de muziek, de vriendelijke eigenaar en niet geheel onbelangrijk het eten. De keuken wordt gerund door een echte Thaise kok. Zodra je een hap van je curry neemt waan je je even in Thailand. Dit is echt een verborgen pareltje in San Antoni.

Tip: als je gaat eten bij POM bestel dan een glas (of fles) Momo Rueda.

Tekst gaat verder onder de foto’s.

Wijnproeven bij Ibizkus
Wijn maken is misschien niet het eerste waar je aan denkt bij Ibiza. Vanwege het hete weer en, zeker in de zomer, een gebrek aan water is het ook niet heel makkelijk, maar wijn maken doen ze er zeker. Ibizkus Wines is de grootste wijnmaker van het eiland en natuurlijk kan je al die wijnen proeven. Iedere dag organiseren zij een proeverij, inclusief een rondleiding door de kelders. De sommelier van het huis, Andrei, vertelt je enthousiast over de productie, de verschillende soorten druiven, de verschillende wijnen en met welk eten je ze het beste kan combineren.

Meer weten over Ibizkus? Lees dan deze blog!

Tekst gaat verder onder de foto’s.

Aiyanna
Op bijna iedere site met tips over Ibiza komt deze beachclub wel terug en dat is niet voor niets. De club is gevestigd aan de Cala Nova en heeft dezelfde eigenaren als Amante. Misschien zegt dat je ook want, want Amante is een hele bekende beachclub op het eiland. De inrichting van Aiyanna is typisch Boho en er is werkelijk aan ieder detail gedacht. Neem plaats op het sfeervolle houten terras, met uitzicht op zee en kom even helemaal tot rust. Natuurlijk kan je er ook eten, ze serveren ontbijt, lunch én diner. Zorg ervoor dat je, zeker in het hoogseizoen, even reserveert. Wij zijn er halverwege oktober wezen lunchen zonder reservering en hadden geluk dat er nog een plekje vrij was. Het eten is heerlijk, de pasta is echt een aanrader (de foto hierboven zegt genoeg toch?).

Tekst gaat verder onder de foto’s.

Bezoek Santa Gertruidis
Als je, net als wij, niet voor het stappen en de clubs naar Ibiza gaat dan moet je dit dorpje echt bezoeken (als je wel voor het stappen en de clubs gaat overigens ook). Wij vinden dit misschien wel het charmantste dorpje van het eiland. Het ligt midden op Ibiza, weg van alle drukte, de clubs, de hordes toeristen. Hier proef je wat ons betreft echt het lounge gevoel. Je vindt er een kerkje en een gezellig pleintje vol met leuke terrasjes en restaurantjes.

Tekst gaat verder onder de foto’s.

Flamingo’s spotten en het strand bij Ses Salines
Flamingo’s op Ibiza? Zeker wel. Als je na het hoogseizoen gaat heb je de grootste kans ze te zien. Tussen augustus en oktober arriveren honderden flamingo’s bij de zoutvlaktes van Ses Salines, als tussenstop op weg naar nog warmere oorden om te overwinteren. Er zijn twee plekken waar je grote kans hebt ze te spotten. De eerste ligt al vrij vroeg aan de weg richting Ses Sallines. Zodra je het vliegveld bent gepasseerd is er rechts vlakbij de zoutvlaktes een houtenhuisje dat dient als uitkijkpunt (een verrekijker is wel een aanrader). Of volg de bordjes Platje de Cavallet. In plaats van het strand te betreden, loop je achter de duinen langs de zoutvlaktes. Het is even een wandeling, maar achterin heb je grote kans de vogels te spotten.

Ben je daarna heetgelopen? Rij dan verder naar het strand Ses Sallines (volg de bordjes). Een heerlijk zat strandje, waar de bodem geleidelijk afloopt zodat je heerlijk kan zwemmen. Op een goede, heldere dag kan je in de verte het eiland Formentera zien liggen. Vlakbij dit strand vind je ook een aantal goede tentjes om te lunchen of cocktails te drinken.

Extra tip: huur een scooter. Wij vinden het echt heerlijk om op de scooter het hele eiland over te crossen. Waarom geen auto? Met de scooter ben je iets flexibeler, je stopt net wat makkelijker als je een leuk plekje tegenkomt. Wij vinden dat een groot voordeel.