Selecteer een pagina

Afgelopen dinsdag was Linda jarig, reden voor een feestje natuurlijk. We geven elkaar steeds minder vaak een fysiek cadeau als we jarig zijn, maar in plaats daarvan een blijvende herinnering. Daarom nam ik haar mee uiteten bij WT Urban Kitchen.

Een restaurant in Utrecht dat gevestigd is op de bovenste twee verdiepingen van een oude watertoren. Op verdieping negen dineer je tussen de keuken. Zo kan je meekijken met wat de koks allemaal doen en verdieping tien is een glazen koepel zodat je een verbluffend uitzicht over Utrecht hebt.

Helaas is de tiende verdieping al ruim van tevoren gereserveerd, in het weekend zelfs al een half jaar van tevoren. Dus reserveer ik voor verdieping negen. We krijgen een mooi plekje bij een klein raampje. Omdat de ramen vrij hoog zitten is het zitgedeelte wat verhoogt, zodat je toch van het uitzicht kan genieten.

Tekst gaat verder onder de foto’s.

We kiezen voor het zes-gangen menu en beginnen de avond met een glaasje bubbels: Pere Ventura Cava primer brut reserva. Een strogele Cava met geuren van citrus, appel, amandel en wat toast. Fijne bubbeltjes in de mond en smaken als citrus, amandel en ook wat gerijpte tonen. Een erg prettige combinatie met de amuse. Die bestaat uit een deegbolletje gevuld met tzatziki, afgetopt met haringkuit en dille en een krokantje met mossel.

Het mogelijk om een wijnarrangement te nemen. Dan krijg je bij iedere gang een passende wijn. Wij besluiten om vanavond voor een fles Fèlsina Berardenga Chianti Classico te gaan. Een niet al te zware wijn met kersen, zwart fruit, duidelijk eikenhout en ook wat aardse tonen. De afdronk is fruitig en fris. Een wijn die mooi samengaat met het redelijk lichte menu dat vanavond geserveerd wordt.

Tekst gaat verder onder de foto’s.

De eerste gang is een flamkuchen met runderpastrami en een crème van sprot en een steak tartaar in bietensap, Aceto balsamico en olijfolie. Hierna volgt de heilbot, met daartussen een crème van kappertjesblad. De vis wordt geserveerd op een bedje van appel, augurk en kappertjes met een romige crème en olie van kappertjesblad.

De derde gang heeft wat invloeden uit de Mexicaanse keuken. Het is griet en gamba geserveerd op couscous, met een schuim van piment en afgetopt met Pico de Gallo. Extra aandacht voor het krokantje koekje dat een soort tosti is, die onder hoge druk is bereid.

Dan volgt de chefs special, een gang die alleen wordt geserveerd bij zes gangen. Vanavond is dat pekingeend. Op het bord ligt een stukje van de borst en de loempia is gevuld met dij. Echt waanzinnig lekker, bomvol smaak.

Tekst gaat verder onder de foto’s.

Als hoofdgerecht nemen we allebei iets anders zodat we echt alles kunnen proeven. Linda gaat voor de pappardelle met aubergine, zeebanaan, witte bes en vermout. Ik neem kalf in rode wijn jus, met asperge van de Green Egg, mierikswortel, cantharel en walnoot. We proeven van elkaars gerecht en komen tot de conclusie dat we allebei de juiste keuze hebben gemaakt.

We zijn allebei dol op desserts en dit blijkt voor ons allebei toch wel het hoogtepunt van de avond te zijn. Passievrucht sorbet, met mango, een mousse met rode peper, merinque met quinoa en een saus van Thaise basilicum. Halleluja wat een smaken. Hier willen we nog wel meer van.

Tekst gaat verder onder de foto’s.

Om af te sluiten bestellen we koffie en de gastheer vraagt ons of we het leuk zouden vinden dat op de tiende verdieping te doen? Natuurlijk! En hoewel buiten de herfst zijn intrede heeft gedaan, genieten we toch nog even van het mooie uitzicht. Het perfecte einde van een heerlijke avond.